Bewindvoering

Bewindvoering of beschermingsbewind wordt ook wel onderbewindstelling genoemd.

Wanneer je als gevolg van een (verstandelijke) handicap, ziekte, ouderdom, verslaving, schulden of andere oorzaken niet langer in staat bent om zelf je financiën te beheren kun jij of je familie onderbewindstelling aanvragen. Beschermingsbewind wordt door een kantonrechter uitgesproken. Jaarlijks legt de bewindvoerder verantwoording over de werkzaamheden af aan jou en de rechter.

Een aanvraag bewind vullen we samen met je in en dienen deze voor je in bij de rechtbank. Wanneer de rechter uitspraak heeft gedaan tijdens de zitting en akkoord is met beschermingsbewind start Plus Budget met haar werkzaamheden.

Onze bewindvoerder beheert je inkomen. Er wordt op jouw naam een bankrekening geopend waarop je inkomsten binnenkomen en waarvan je vaste lasten worden betaald. Deze rekening wordt door de bewindvoerder beheerd. Alle post die hiermee te maken heeft wordt naar de bewindvoerder gestuurd. Wekelijks, 2-wekelijks of 4-wekelijks ontvang je leefgeld op je eigen bankrekening.

De bewindvoerder vraagt voor toeslagen aan en andere voorzieningen waar je recht op hebt en verzorgt je belastingaangifte.

Indien er sprake is van schulden zal worden bekeken of deze door de bewindvoerder kunnen worden afgelost of dat misschien schuldhulpverlening nodig is. Wij zullen in dat geval een regeling aanvragen als dat mogelijk is.

Wil je weten wat Plus Budget voor je kan doen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Het verplicht je tot niets, wij helpen u graag!